Granola bij de lunch
Als we het woord granola horen dan denken we automatisch aan ontbijt. Maar het kan ook perfect gebruikt worden bij een salade, soep, op groentjes, etc.
Granola kan dus perfect worden toegevoegd aan een hartig gerecht voor een crunchy toets. Wel kies je dan best niet voor een zoete variant maar een pure variant zonder suikers of een gekruide versie. Hierdoor zal je een langer verzadigd gevoel hebben en zal de drang naar ongezonde tussendoortjes kleiner zijn.
Het leuke is dat je volop aan de slag kan gaan met experimenteren en het zoeken naar combinaties die jij lekker vindt. Hieronder vind je alvast wat ideetjes
SALADE MET ZALM EN AVOCADO
Ingrediënten voor 2 pers. :
Voor de salade:
- 1 avocado
- 200g gerookte zalm
- frisée salade (kan ook met rucola)
- trosje radijsjes
- 1/2 komkommer (met een dunschiller slierten van maken)
- Tuinbonen
- Sandra's Kurkuma Quinoa Granola
Voor de dressing:
- 2 eetlepels volle Griekse yoghurt
- sap van 1/2 Limoen
- 2 takjes Dille fijngesneden
- 2 takjes Munt fijngesneden
- Peper & Zout
Bereiding:
- Ontpit de avocado en snijd in dunne reepjes.
- Maak lange slierten van de komkommer met een dunschiller. Snijd de radijsjes in dunne plakjes.
- Verspreid de salade en de zalm over een bordje, voeg de radijs, de avocado en de komkommer toe.
- Meng alle ingrediënten voor de dressing en verspreid over de salade.
- Werk af met enkele takjes verse dille. Voeg de Kurkuma Quinoa Granola voor het serveren toe voor een extra crunch! Geniet van deze lunch.
FRISSE SALADE MET WATERMELOEN EN FETA
Ingrediënten voor 2 personen:
- 200 g Watermeloen
- 200 g Feta
- 400 g Rucola
- 200 g Vacuum verpakte rode biet
- 80 g Sandra's Kurkuma Quinoa granola
Bereiding:
- Was de salade en verspreid over een bordje.
- Snijd de watermeloen en rode in kleine stukjes en verspreid deze over de salade.
- Meng de granola onder de salade.
- Verkruimel de feta over het bord. Met dit recept is je gezonde lunch zo klaar. De Kurkuma Quinoa granola heeft dit receptje een lekkere kruidige toets.