Het beste is om de avond ervoor de pudding klaar te maken zodat het chiazaad alle vloeistof kan opnemen en kan dikken tot een pudding.
Chia Pudding is éen van onze favorieten, het is super simpel, gaat snel en is nog eens lekker ook! Het is ook leuk om wat extra te maken zodat je er enkele dagen van kan eten, zo kan je variëren van topping, Pure Toasted Seeds, Nuts&Chocolate, Kokos Kaneel, besjes, framboosjes, honing, agave siroop, confituur… alles naar eigen smaak te bepalen
INGREDIËNTEN
XAVIES’ granola naar keuze
1 ½ kopje Amandelmelk/sojamelk/gewone melk
½ koffielepel Vanille extract
Naar wens kristalsuiker
½ kopje Chia-zaden
Honing of agave siroop
Fruit naar wens
BEREIDING
Het makkelijkste is om een oud confituur potje te gebruiken om de pudding in te maken.
Giet de vanille amandelmelk (of amandelmelk, of sojamelk of gewone melk) in de pot. Roer het vanille-extract en kristalsuiker erbij.
Voeg de chia-zaden toe. Roer tot de chia-zaad volledig in de melk is gedrenkt.
Plaats het potje 's nachts in de koelkast. Zodat de chia-zaden dikker kunnen worden tot een pudding.
Wanneer je de pudding ’s ochtends wilt op eten haal je hem uit de frigo en kan je er een topping naar wens aan toevoegen!
SMULLEN MAAR!