Er gaat niets boven een kommetje romige rijstpap, zeker als hij ook nog eens zelfgemaakt is. Om hem deze keer extra speciaal te maken, gaven we de klassieke variant een exotische twist. Deze kokosrijstpap met dadels, mango en XAVIES’ Speculaas Granola is de perfecte mix van zoet, kruidig én knapperig. De combinatie van dadels, zachte kokosroom en frisse zeste van mandarijn zorgen voor een smaakvol dessert waar je gasten zonder twijfel fan van zullen zijn! Oh en, je kan ‘m ook makkelijk invriezen, zodat je altijd een heerlijke traktatie achter de hand hebt.

INGREDIËNTEN

250 g basmati-rijst

1 medjoul-dadel

400 ml kokosroom

2 tl kaneel

½ tl kardemompoeder

Snuifje zeezout

Zeste van mandarijn

Afwerking: XAVIES’ Speculaas Granola

BEREIDING

Kook de rijst in een pot met het deksel erop, giet af en doe terug in de pan. Week de dadel in kokend water.

Voeg de kokosroom toe aan de rijst zodat de rijst volledig onder de room staat. Voeg een snuifje zeezout toe. Laat de rijst zachtjes pruttelen op een laag vuur.

Snijd de gewelde dadel in kleine stukjes en voeg deze samen met de kaneel, het kardemompoeder en de zeste van mandarijn toe aan de rijstpap.

Laat de rijstpap afkoelen en werk af met de knapperige Speculaas Granola. Smakelijk!

GELIJKAARDIGE RECEPTEN