Zin in een kleurrijke en smaakvolle salade die zowel voedzaam als verrassend is? Deze Libanese salade combineert geroosterde bloemkool en zoete aardappel met quinoa, feta en frisse granaatappelpitjes. De finishing touch? Een royale topping van Sandra's Ras-el-Hanout Notenmix voor een heerlijke crunch en extra smaak. Perfect als lichte lunch of als bijgerecht!
INGREDIËNTEN (voor 2 personen)
1 kleine bloemkool
1 middelgrote zoete aardappel
100 g quinoa
100 g feta
50 g granaatappelpitjes
1 tl Ras-el-Hanout kruiden
optioneel: chiliflakes
2 el olijfolie Peper & zout
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de zoete aardappel in blokjes en de bloemkool in roosjes. Zorg ervoor dat alle stukjes ongeveer even groot zijn, zodat ze gelijkmatig garen. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster ze 15 à 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
Kook ondertussen de quinoa volgens de verpakking. Voeg een snufje peper en zout toe en laat zachtjes koken tot het vocht is opgenomen.
Tijd om de salade samen te stellen! Schep de quinoa in een grote kom en leg de geroosterde groenten erbovenop. Strooi er de Ras-el-Hanoutkruiden over en chiliflakes voor een pittige toets. Brokkel de feta erover, verdeel de granaatappelpitjes en werk af met de nootjes voor een heerlijke crunch. Smakelijk!