Zin in een verrassend slaatje boordevol smaak? Deze snelle maaltijdsalade met zoete aardappel, geitenkaas, peer en knapperige granola is de perfecte combinatie van hartig en zoet. Maak hem à la minute voor een smakelijke lunch of neem deze salade mee naar je werk. Eet smakelijk!
INGREDIËNTEN
200g jonge sla
1/2 peer
1/2 zoete aardappel
1el olijfolie of kokosolie
1/2el honing
50g geitenkaas
20g gedroogde kersen
4 blaadjes verse munt
XAVIES' Kokos-Kaneel Granola
BEREIDING
Verwarm de oven op 200°C. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Leg de blokjes in een ovenschaal en besprenkel met olie. Meng tot alle blokjes bedekt zijn en bak gedurende 20 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Haal ze daarna uit de oven en laat afkoelen op kamertemperatuur.
Verdeel de sla over de borden. Snij de munt, peer en gedroogde kersen in reepjes en voeg toe. Verkruimel er nog de geitenkaas over. Voeg op het einde de zoete aardappelblokjes toe en werk af met een vleugje honing en granola. Eet smakelijk!.