Zin in een verfrissend ijsje dat ook nog eens heerlijk vullend én gezond is? Deze yoghurtijsjes zijn het perfecte alternatief voor traditionele ijsjes. Gemaakt met Griekse yoghurt, vers fruit en knapperige granola voor een extra crunchy bite. Deze ijsjes zijn trouwens perfect om restjes fruit te verwerken, want met dit recept kan je eindeloos experimenteren. Smakelijk!
INGREDIËNTEN
350 g volle Griekse yoghurt
1 el agavesiroop
1 banaan
100 g ananas
6 aardbeien
4 frambozen
scheutje (kokos)water of melk naar keuze
XAVIES' Nut Chocolate GranolaIjsvormpjes
BEREIDING
Roer de agavesiroop door de yoghurt en zet even opzij.
Voor banaan-ananasijsjes: mix de banaan en ananas in de blender tot een gladde smoothie en zet opzij.
Voor aardbei- frambozenijsjes: mix de aardbeien, de frambozen en het kokoswater in de blender en zet opzij.
Neem nu de ijsvormpjes en vul ze voor de helft met yoghurt en de helft met het fruitmengsel. Of maak drie laagjes, jij kiest! Werk de laatste laag af met de granola voor een krokante verrassing in de laatste hap van je ijsje.
Zet voor minstens twee uur in de diepvriezer.
Eet smakelijk!