INGREDIËNTEN
3 middelgrote zoete aardappelen
200g Feta
1 courgette
100g Griekse stijl yoghurt
½ limoen
Olijfolie
Peper & zout
Verse munt en bieslook
Peper & zout
BEREIDING
Salade: Verwarm de oven voor op 200°. Wat de zoete aardappelen en halveer ze. Bedek de bakplaat met bakpapier en besprenkel met olijfolie.Schik de halve zoete aardappelen op de plaat met de platte kant naar onderen. Kruid met peper en zout en plaats gedurende 30min de oven.
Was de courgette, snij in blokjes en voeg peper en zout toe. Bak de courgette kort in een pan met olijfolie.Haal de zoete aardappel uit de oven en laat een half uurtje afkoelen. Vervolgens kan je kiezen of je liefst de schil van de aardappelen erbij hebt of niet.
Zo niet kan je de schil er makkelijk van halen na afkoeling.
Dresseer de zoete aardappel in een diep bord, voeg de courgette en feta blokjes toe. Kruid nog even kort met peper en zout en werk af met de Pittige Granola van Sandra Bekkari. Serveer het geheel met de frisse dressing.
Doe de yoghurt in een kommetje. Voeg de verse kruiden en het sap van een halve limoen toe. Meng goed met een vork en werk af met peper en zout. Serveer tip: Serveer het geheel met een frisse spinazie – rucola salade.