Een eenvoudig maar feestelijk recept: warme peren uit de oven met veenbessen, kaneel, nootmuskaat en een crunchy topping van XAVIES’ Kokos-Kaneel Granola. Het perfecte zoete gerecht voor jouw herfst- of winterdiner.
Dit heb je nodig
- 2 peren
- 12 veenbessen
- 4 el XAVIES’ Kokos-Kaneel granola
- Kaneel
- Nootmuskaat
- 4 el vloeibare honing
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Halveer de peren en verwijder het klokhuis met een meloenbolletjeslepel. Snijd aan de onderzijde een klein stukje weg zodat de peren mooi blijven liggen.
Leg de halve peren op een met bakpapier beklede ovenschaal. Leg op elke halve peer drie veenbessen, bestrooi met kaneel en nootmuskaat en druppel er vloeibare honing over. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.
Haal de schaal uit de oven, strooi er Kokos-Kaneel Granola over en zet nog eens 10 minuten terug in de oven tot alles goudbruin en geurig is. Let op: de exacte baktijd hangt af van de rijpheid van de peren: hoe rijper, hoe sneller ze garen.