Een muffin met nét dat tikkeltje meer: zachte appelstukjes in een luchtig beslag en bovenop een krokante crumble van granola. Perfect bij het ontbijt, als vieruurtje of bij een koffiemomentje. 🌸
Dit heb je nodig
Voor het beslag
- 100 g zelfrijzende bloem
- 65 g volkorenbloem
- 1 kl bakpoeder
- Snuifje zout
- 1 kl kaneel
- 2 eieren
- 80 g kristalsuiker
- 125 g magere yoghurt
- 2 el arachideolie (of gesmolten boter)
- 1 appel, in kleine blokjes
- 75 g XAVIES’ Nuts Seeds
Voor de crumble
- 80 g XAVIES’ Nuts Seeds
- 20 g zelfrijzende bloem
- 40 g suiker
- Snuifje zout
- 20 g boter (koud, in blokjes)
Zo maak je ’t klaar
Crumble: Meng de granola, bloem, suiker en zout. Voeg de koude boter in blokjes toe en kneed met je vingertoppen tot een kruimelig deeg. Zet opzij.
Muffins: Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een muffinbakvorm met papieren cupjes. Meng de bloem, volkorenbloem, bakpoeder, zout en kaneel en zeef het geheel. Klop de eieren met de suiker tot een luchtige massa.
Spatel er voorzichtig het bloemmengsel onder, samen met de yoghurt, appelstukjes, olie en granola. Verdeel het beslag over de vormpjes (ongeveer ¾ vol) en strooi er de granola-crumble over. Bak 20 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.