Een bord vol frisgroene groenten, zachtgekookte eitjes en de zilte smaak van gerookte zalm, afgewerkt met een crunchy toets van Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola. Deze salade voelt licht en luxueus tegelijk: ideaal als lunch, of als kleurrijk gerecht bij een lente- of zomerbrunch. 🌸
Dit heb je nodig
- 400g groene mini-asperges
- 200g diepvrieserwtjes
- 2 eieren
- 70g jonge spinazieblaadjes
- 100g gerookte zalm
- Verse bieslook
- Sandra's Kurkuma Quinoa Granola
Voor de dressing
- 4 el olijfolie
- 2 tl mosterd
- 1 tl acaciahoning
- 1 el wittewijnazijn
Zo maak je 't klaar
Verwijder de onderste topjes van de asperges en roerbak ze in een beetje arachideolie tot ze beetgaar zijn. Kruid met peper en zout.
Kook intussen de erwtjes kort, ongeveer één minuut in kokend water met een snufje zout, en spoel ze daarna meteen onder koud water, zodat ze hun mooie groene kleur behouden. Kook de eieren zacht in ongeveer vijf minuten.
Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, honing en wittewijnazijn met een garde tot een glad geheel.
Serveer de spinazie, asperges en erwtjes samen met de zalm en de eieren op een groot bord. Lepel er wat dressing over en werk af met bieslook en een crunchy topping van Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola.
Recept uit Sandra's Fast Food kookboek