Courgetti is hét frisse alternatief voor pasta: licht, snel klaar en ideaal om te combineren met rijke smaken. In dit recept worden de courgetteslierten geserveerd met een kruidige tomatensaus, romige burrata en ziltige prosciutto. Afgewerkt met Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola krijg je er nog een verrassende crunch bovenop. Een gerecht dat er even mooi uitziet als het smaakt! 🌿
Dit heb je nodig
- 1 sjalot fijngehakt
- 1 teentje knoflook
- 10 half zongedroogde tomaten
- 200g passata
- 1 el balsamicoazijn
- 2 el kappetjes
- 1 handvol verse basilicum
- 2 courgettes
- 125g burrata
- 3 dunne sneden prosciutto
- 3 el Sandra Kurkuma Quinoa Granola
Zo maak je 't klaar
Stoof de sjalot en knoflook aan in een scheutje olijfolie. Voeg de stukjes zongedroogde tomaat, passata, balsamicoazijn, kappertjes en een scheutje van de olie van de tomaten toe. Kruid met peper, zout en basilicum en laat de saus 10 minuten zachtjes sudderen.
Snijd ondertussen de courgettes in slierten met een spiraalsnijder. Verhit een scheutje olijfolie in een wokpan en stoof de courgetti kort aan. Kruid met peper en zout en let erop dat ze knapperig blijven.
Serveer de courgetti met de saus en werk af met romige burrata, plakjes prosciutto, extra basilicum en een crunchy topping van Kurkuma Quinoa Granola.