Een zomers gerecht vol verrassende smaken: zachte couscous, friszoete pompelmoes, kruidige inktvisringen en een crunchy topping van Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola. Perfect als lichte maaltijd op een warme dag, of om je tafel een vleugje vakantiegevoel te geven. ☀️
Dit heb je nodig
- 200ml groentebouillon
- ½ roze pompelmoes
- 20-tal inktvisringen (vers of diepvries)
- 100g volkoren speltcouscous
- 1 handvol Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola
- ½ punt paprika, in kleine stukjes
- 200g erwten (diepvries)
- 8-tal radijzen, in stukjes
- 1 lente-ui, in ringen
Voor de marinade
- 4 el olijfolie
- 2 el pompelmoessap
- 1 teentje knoflook
- 1 ½ tl ras el hanout
- 1 tl paprikapoeder
Zo maak je 't klaar
Breng de groentebouillon aan de kook. Snijd de pompelmoes à vif en vang het sap van de vliezen op. Meng de ingrediënten voor de marinade en breng op smaak met peper en zout. Dep de inktvisringen droog en meng ze met de marinade. Laat 10 minuten staan.
Doe de couscous in een kom, giet er de hete bouillon over en laat 10 minuten wellen tot al het vocht opgenomen is.
Rooster intussen de paprika en erwten kort in een pan met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Haal uit de pan. Bak in dezelfde pan de inktvisringen kort en blus met de rest van de marinade.
Roer de couscous los met een vork en meng met de groenten. Voeg wat marinade uit de pan toe en werk af met de radijzen, lente-ui en een handvol Kurkuma Quinoa Granola.
Tip 🌿
Lekker met extra verse kruiden zoals koriander of munt voor een nog frissere toets.
Recept uit Sandra's Fast Food kookboek