Een verrassend gerecht waarin hartige en frisse smaken elkaar mooi aanvullen: zoute feta, zoete groenten en de kruidige crunch van Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola. De huisgemaakte dressing geeft de wokgroenten een extra smaakboost. Ideaal als hapje, lichte lunch of kleurrijk bijgerecht. 😍
Dit heb je nodig
- 600g groenten naar keuze (wortelen, venkel, courgette, champignons…)
- 100g feta
- 1 handvol bladpeterselie, fijngesneden
- 3 el Kurkuma Quinoa Granola
Voor de dressing
- 2 el wittewijnazijn
- 2 tl acaciahoning
- 4 el olijfolie
- ½ tl korianderzaadjes
- 1 lente-ui
- 1 el tomatenconcentraat
- Sap van ½ limoen
- 2 teentjes knoflook
- 1 kruidentuiltje
Zo maak je 't klaar
Doe alle ingrediënten voor de dressing samen met 60 ml water in een wokpan en laat ongeveer 10 minuten zachtjes trekken op een laag vuur. Roer regelmatig om.
Snijd intussen de groenten in partjes. Giet de dressing uit de pan en zet even opzij. Wok de groenten in dezelfde pan met hete arachideolie, begin met de hardste groenten zodat alles mooi beetgaar wordt. Kruid met peper en zout.
Voeg de dressing terug toe aan de pan en meng kort door. Serveer de groenten met verkruimelde feta en werk af met peterselie en een handvol kruidige granola.