Een bord vol kleur en smaak: volkoren penne met beetgare broccoli, sappige champignons en een romige basilicumpesto. De topping van Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola geeft dit pastagerecht een verrassende crunch. Comfortfood dat nét dat tikje lichter en gezonder aanvoelt. 🌿
Dit heb je nodig
- 1 broccoli in kleine roosjes
- 1 rode ui, in have ringen
- 300g kastanjechampignons, in kwartjes
- 1 el sojasaus
- 1 handvol peterselie, fijngehakt
- 140g volkoren penne
- 1 handvol Kurkuma Quinoa Granola
Voor de pesto
- 35g pijnboompitten
- 1 handvol basilicum
- 1 teentje knoflook
- 3 el olijfolie
- Scheutje citroensap
- 35 Parmezaanse kaas
Zo maak je 't klaar
Roerbak de broccoliroosjes beetgaar in een grote pan met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Mix ondertussen alle ingrediënten voor de pesto in een blender of cutter, voeg een scheutje water toe en breng op smaak met peper en zout.
Stoof in een aparte pan de rode ui glazig in olijfolie. Voeg de champignons en de sojasaus toe en bak ze mooi bruin. Roer er de peterselie onder en voeg op het einde de broccoliroosjes terug toe.
Kook intussen de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de penne met de pesto en schep er de groenten door. Serveer met extra Parmezaanse kaas, verse basilicum en een crunchy topping van Kurkuma Quinoa Granola.