Ook fan van tiramisu? Deze gezonde variant met XAVIES’ Speculaas Granola geeft een frisse en crunchy twist aan de klassieke versie met koekjes. De combinatie van romige mascarpone en Griekse yoghurt zorgt voor een lichtere, maar heerlijke smaak. Trouwens, die recept is ook nog eens supersimpel om te maken. Buon appetito!
Zo maak je 't klaar
- 200 gr mascarpone
- 200 gr Griekse yoghurt
- 200 gr XAVIES’ Speculaas Granola
- 2 tassen hete koffie
- 2 el agavesiroop
- Cacaopoeder
Dit heb je nodig
Laat 100 g granola even weken in de hete koffie en mix de overige 100 g fijn. Meng de mascarpone met de Griekse yoghurt en agavesiroop tot een romig geheel.
Neem glaasjes en vul telkens in laagjes: start met de koffie-geweekte granola, voeg een laag mascarpone-yoghurtmengsel toe, daarna een laag gemixte granola. Herhaal tot de glaasjes gevuld zijn.
Werk af met een lepeltje van het mascarpone-yoghurtmengsel en een snufje cacaopoeder.
Tip 😋Maak de glaasjes een paar uur op voorhand en laat opstijven in de koelkast — zo trekken de smaken nog beter in en heb je minder werk vlak voor het serveren.