Krokant vanbuiten en zacht vanbinnen: deze koekjes zijn pure verwennerij. De combinatie van Nuts Chocolate Granola, stukjes hazelnoot en chocolade maakt ze onweerstaanbaar lekker. Perfect bij een kopje koffie of als gezellig vieruurtje.
Dit heb je nodig (voor 6 koekjes)
- 40 g kokosbloesemsuiker
- 2 el koolzaad/zonnebloemolie
- vanille-extract
- snuifje zout
- ¼ tl bakpoeder
- 1 eiwit
- 50 g speltbloem
- 40 g XAVIES’ Nuts Chocolate Granola
- 30 g grof gehakte hazelnoten
- 40 g pure chocoladedruppels (of gehakte chocolade)
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 180 °C. Meng de suiker, olie, vanille en het eiwit in een kom. Voeg de granola, hazelnoten, chocoladedruppels, bloem, bakpoeder en zout toe en roer tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 30 minuten opstijven in de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier of een siliconenmatje. Schep met een lepel of ijsschep gelijke hoopjes deeg op de plaat, laat voldoende ruimte tussen de koekjes en druk lichtjes plat. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
Laat even afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt. Zijn de koekjes volledig afgekoeld? Bewaar ze dan in een luchtdichte doos. Zo blijven ze tot 4 dagen heerlijk knapperig.