Er gaat niets boven een kommetje romige rijstpap. Maar deze versie is nét dat tikkeltje specialer: kokosroom, dadels en mandarijnzeste maken het exotisch en kruidig, terwijl XAVIES’ Speculaas Granola zorgt voor een knapperige topping. Een dessert dat zacht, zoet én verrassend fris smaakt. Perfect om je gasten mee te verrassen.
Dit heb je nodig
- 250 g basmati-rijst
- 1 medjoul-dadel
- 400 ml kokosroom
- 2 tl kaneel
- ½ tl kardemompoeder
- Snuifje zeezout
- Zeste van mandarijn
- Afwerking: XAVIES’ Speculaas Granola
Zo maak je 't klaar
Kook de rijst in een pot met het deksel erop, giet af en doe terug in de pan. Week de dadel in kokend water. Voeg de kokosroom toe aan de rijst zodat de rijst volledig onder de room staat. Voeg een snuifje zeezout toe. Laat de rijst zachtjes pruttelen op een laag vuur.
Snijd de gewelde dadel in kleine stukjes en voeg deze samen met de kaneel, het kardemompoeder en de zeste van mandarijn toe aan de rijstpap. Laat de rijstpap afkoelen en werk af met de knapperige Speculaas Granola. Smakelijk!
Tip
Je kan de rijstpap makkelijk invriezen, zodat je altijd een heerlijke traktatie achter de hand hebt.