Een rustige ochtend, een dampend kopje koffie of thee en een stapel fluffy pannenkoekjes op je bord. Wat heeft een mens nog meer nodig? Matcha zorgt voor die prachtige kleur én een zachte, aardse smaak die je helemaal in balans brengt. Afwerken deden we met onze Matcha Granola, voor extra veel crunch. 🌿
Ingrediënten
- 250 g bloem
- 250 ml (plantaardige) melk
- 100 g eigeel (of 5 dooiers)
- 25 g suiker
- een scheutje vanillesiroop
- 7 g bakpoeder
- 1 el matchapoeder
- 150 g eiwit (of 5 eiwitten)
- handjevol Matcha Granola
Bereiding
Doe de bloem, melk, eigeel, suiker, vanillesiroop, bakpoeder en matchapoeder samen in een mengkom en meng kort tot een glad beslag. Hoe minder lang je roert, hoe luchtiger de pannenkoekjes worden.
Klop het eiwit stevig op tot het mooi schuimig is. Spatel het voorzichtig door het beslag, met zachte bewegingen zodat de luchtigheid behouden blijft.
Verhit een pan met een beetje olie of boter en bak kleine porties beslag goudbruin aan beide kanten.
Stapel de fluffy matcha pannenkoekjes op een bord en werk af met seizoensfruit, yoghurt en onze knapperige Matcha Granola. Daarna is het enkel nog genieten. 😋