Een klassieker met een twist: dit bananenbrood combineert het zoete van rijpe banaan met de heerlijke crunch van onze granola. Zo krijg je een luchtig brood dat smaakt als ontbijt én werkt als gezond tussendoortje. Lekker bij een kommetje yoghurt met vers fruit, of gewoon zo uit het vuistje. 😋
Dit heb je nodig
- 120 gram XAVIES' Nuts Seeds
- 60 gram havermout
- 2 rijpe bananen
- 175gram volkorenbloem / meel
- 1 ei
- 1 koffielepel vanille extract
- 124ml melk naar keuze
- 115g gesmolten boter
- 2 eetlepels kokossuiker
- 1 koffielepel bakpoeder
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet een cakevorm in.
Meng de bloem, granola, havermout, kokossuiker en bakpoeder in een kom. Prak de bananen en meng met het ei, vanille-extract, melk en gesmolten boter. Voeg het natte mengsel toe aan de droge ingrediënten en roer kort tot een mooi beslag.
Giet in de vorm en bak ongeveer 50 minuten, tot een prikker er schoon uitkomt. Laat volledig afkoelen voor je het brood aansnijdt.
Tip 🌿
Strooi voor het bakken een handje extra granola bovenop voor een heerlijk krokant korstje.