Een frisse, kleurrijke salade die barst van smaak en textuur: knapperige prinsessenboontjes, zoete erwtjes, romige kikkererwten en geurige tuinkruiden. De manchego geeft een hartige toets, terwijl Sandra’s Cashew Pompoen Granola zorgt voor die onweerstaanbare crunch. Ideaal als lichte lunch of feestelijke side dish. 🌿
Dit heb je nodig
- 200g prinsessenboontjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 200g diepvrieserwten
- 125g kikkererwten (uit bokaal)
- 1 handvol verse tuinkruiden (dille, koriander,
- bieslook…) fijngehakt
- 100g manchego, in puntjes
- 1 hand Sandra Bekkari Cashew Pompoen Granola
Voor de dressing
- 3 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook
- 1 tl paprikapoeder
Zo maak je 't klaar
Kook de prinsessenboontjes 7 minuten in gezouten water. Giet af en roerbak ze vervolgens 2 minuten in wat olijfolie. Voeg de rode ui en erwtjes toe en bak kort mee. Roer er tenslotte de kikkererwten onder, kruid met peper en zout en haal van het vuur.
Schep de verse kruiden door de salade en breng verder op smaak met peper en fleur de sel. Klop de ingrediënten voor de dressing los en sprenkel over de salade. Verdeel er de manchego over en werk af met een handvol Cashew Pompoen Granola.
Recept uit Sandra's Fast Food Kookboek