Een droomdessert voor chocoladeliefhebbers! Deze vegan chocoladetaartjes combineren een crunchy bodem van Nuts Seeds Granola met een smeuïge chocolademousse op basis van avocado en banaan. Afgewerkt met pure chocolade en verse frambozen: een dessert dat er even mooi uitziet als het smaakt.
Dit heb je nodig (voor 6 taartjes)
Bodem:
- 225 g Nuts Seeds Granola
- 4 medjouldadels (24g)
- 30 g kokosolie
- 12 g kaneel
- 25 g cacaopoeder
- Snuifje zeezout
Chocolademousse:
- ½ avocado
- ½ bevroren banaan
- 25 g cacaopoeder
- 85 g agavesiroop
- 1 tl vanille extract
- snuifje zeezout
Afwerking:
- pure chocolade (70%)
- verse frambozen
- noten of granola
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 180 °C en vet een muffinpan in met kokosolie. Laat de dadels even weken in warm water, verwijder de pitten en laat uitlekken. Mix de granola fijn in een blender. Voeg de dadels, kokosolie, kaneel, cacao en zout toe en mix tot een kleverig deeg. Verdeel dit deeg over 6 muffinvormpjes en druk stevig aan, ook tegen de randen. Bak 10–15 minuten in de oven en laat volledig afkoelen.
Maak intussen de chocolademousse door de avocado, banaan, cacao, agavesiroop, vanille en zout te mixen tot een glad geheel. Zet koel weg tot gebruik. Vul de afgekoelde taartbodems met de mousse (een spuitzak werkt handig). Smelt de chocolade au bain-marie en drizzle er fijne streepjes mee over de taartjes.
Werk af met verse frambozen en gehakte noten of granola. Laat minstens een uur opstijven in de koelkast voor het serveren.
Tip 😋
Deze taartjes kan je perfect een dag op voorhand maken — zo worden ze nog steviger en intenser van smaak.