Zin in taart maar liever een lichtere, gezondere variant? Deze granolataartjes zijn de perfecte afwisseling. Krokante bodempjes van granola met een frisse vulling van Griekse yoghurt en kleurrijke toppings. Snel gemaakt én heerlijk feestelijk om te serveren bij het ontbijt, als vieruurtje of bij de koffie. 🌸
Dit heb je nodig (voor 6 mini-taartjes)
- 125 gram XAVIES' Nuts & Seeds of XAVIES' Nuts Chocolate
- 4 el ahornsiroop
- 3 el gesmolten kokosolie
- 2 eiwitten
- 1 tl kaneel
- Toppings: Griekse yoghurt, limoen, fruit naar keuze (blauwe bessen, frambozen, jeneverbesjes)
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 175 °C (hetelucht). Meng de granola met ahornsiroop, kokosolie, eiwitten en kaneel tot een plakkerig mengsel. Vet 6 mini-taartvormpjes lichtjes in en verdeel het mengsel erover. Druk goed aan, ook tegen de randen.
Bak de bodempjes 20–25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen en haal ze voorzichtig uit de vormpjes.
Meng de Griekse yoghurt met een beetje limoensap en vul de afgekoelde bodempjes ermee. Garneer met vers fruit en eventueel nog wat extra granola.