Een dampende kom pompoensoep, zacht gekruid met kurkuma en afgewerkt met een verrassende topping van Sandra’s Cashewnoten & Pompoenpitten Granola. Comfortfood pur sang, ideaal voor een frisse herfstdag of als kleurrijke starter bij een diner.
Dit heb je nodig
- 1 pompoen of 400 gram pompoenblokjes
- 1 liter groentenbouillon
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl kurkuma
- Sandra Bekkari Cashewnoten en Pompoenpitten
- olijfolie
- peper en zout
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de pompoen en rooster 20 minuten in de oven, of gebruik meteen de pompoenblokjes. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes en fruit aan in een stoofpot met olijfolie. Kruid met peper en zout. Lepel 400 g van het pompoenvlees uit (of neem de geroosterde blokjes) en voeg toe aan de ui en knoflook.
Giet er de bouillon bij en laat 20 minuten zachtjes koken. Breng verder op smaak met kurkuma, peper en zout en mix tot een romige soep. Serveer met een lepeltje Griekse yoghurt, wat verse tijm en een crunchy topping van Cashewnoten & Pompoenpitten Granola.