Een feestelijk gerecht dat tegelijk eenvoudig én verrassend is: zalm met een krokant korstje van XAVIES’ Nuts Seeds, Parmezaan en frisse citroenzeste. Perfect als hoofdgerecht bij een etentje of als lichte maar smaakvolle maaltijd doordeweeks.
Dit heb je nodig
- 4 stukjes zalmfilet
- bloem
- 1 losgeklopt ei
- 50 g XAVIES’ Nuts Seeds
- 30 g paneermeel
- peper en zout
- 1 el citroenzeste
- 2 el vers geraspte Parmezaan
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 180°C.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een ovenschaal met bakpapier. Doe de bloem in een diep bord, kruid met peper en zout en haal de zalm erdoor. Klop de overtollige bloem eraf en leg de filets in de ovenschaal.
Bestrijk de zalm met het losgeklopte ei zodat het korstje straks goed blijft kleven. Maal de granola fijn in een keukenrobot en meng met het paneermeel. Bedek de zalmfilets met dit mengsel en druk lichtjes aan. Strooi er de citroenzeste en een dun laagje Parmezaan over.
Bak de zalm 15 à 20 minuten in de oven, tot de korst goudbruin en krokant is en de zalm mooi gaar.