Deze snelle wok is ideaal op drukke dagen: voedzame sobanoedels, mals kalfsgehakt en veel groenten, afgewerkt met frisse limoen en een crunchy topping van Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola. In minder dan een halfuur zet je een smaakvol en gezond gerecht op tafel. 🌿
Dit heb je nodig
- 100g sobanoedels
- 250g kalfsgehakt
- 2 cm gember, geraspt
- 3 el sojasaus
- 1 teentje knoflook, geperst
- 250g champignons
- ½ Chinese kool, in reepjes
- Sap van ½ limoen
- 2 lente-uien, in fijne ringen
- Verse koriander, fijngesneden
- 2 el ongezouten pindanoten
- 3 el Sandra’s Kurkuma Quinoa Granola
Zo maak je 't klaar
Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en zorg dat ze beetgaar blijven. Meng het kalfsgehakt met de helft van de gember en 1 ½ el sojasaus, bak rul in een wokpan met een scheutje arachideolie en zet even opzij.
Fruit in dezelfde pan de rest van de gember met de knoflook kort aan. Voeg de champignons en Chinese kool toe en wok een paar minuten, tot de champignons gaar zijn en de kool nog wat bite heeft. Voeg daarna de sobanoedels, de resterende sojasaus en het limoensap toe.
Schep goed om en serveer de wok met lente-ui, koriander, pindanoten en een royale topping van Kurkuma Quinoa Granola.
Tip 😋Hou je van pittig? Voeg een fijngesneden rood pepertje toe bij de gember en knoflook voor extra spice.
Recept uit Sandra's Fast Food kookboek