Trakteer jezelf op een gezonde en smaakvolle start van de dag met dit verrukkelijke dadelbrood, verrijkt met noten en de onweerstaanbare crunch van XAVIES’ Pure Toasted Granola. De zoete dadels combineren prachtig met het voedzame speltmeel en de kruidige toets van speculaaskruiden. Ideaal als gezond ontbijt, tijdens een gezellige brunch of gewoon als vieruurtje bij een kopje thee.
Dit heb je nodig
- 200 gr dadels
- 300 gr speltmeel
- 4 eieren
- 1 eetlepel speculaaskruiden
- sap van 1 citroen
- 1 tl baksoda
- 3 el dadelsiroop
- 1 tl vanille-extract
- 100 gr Pure Toasted Granola
- 1 snuifje out
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakblik met bakpapier.
Ontpit de dadels en laat ze minstens vijf minuten weken in warm water zodat ze wat zachter worden. Meng in een grote kom het speltmeel met de speculaaskruiden, baksoda en een snuifje zout.
Voeg daarna het citroensap, de dadelsiroop en het vanille-extract toe en roer tot een glad geheel. Laat de dadels uitlekken en meng ze samen met de Pure Toasted Granola door het deeg.
Giet in het bakblik en bak 35 à 40 minuten in de oven. Laat afkoelen voor je aansnijdt en geniet van elke plak.
Tip 😋
Lekker met een laagje notenpasta of wat verse fruitplakjes erbij. Perfect om je dag extra feestelijk te starten.