Op zoek naar een origineel en gezond hapje dat toch wat feestelijks heeft? Deze zoete aardappelschijfjes met frisse komkommersalade en een krokante topping van XAVIES’ Pure Toasted Nuts & Seeds zijn ideaal om te delen. De combinatie van zoet, fris en pittig zorgt voor een verrassende smaakexplosie. Perfect bij een aperitief of als kleurrijk bijgerecht. 🌿
Dit heb je nodig
- 1 lange, smalle zoete aardappel, ongeschild maar goed schoon geschrobd
- 1/3 komkommer, goed gespoeld, maar ongeschild
- een half bakje tuinkers
- 1/4 appel, goed gespoeld, maar ongeschild
- 1 kleine, groene chilipeper, zaadjes en zaadlijsten verwijderd, fijn gehakt
- een duim dik bosje bieslook, fijn gehakt
- 1 tl citroensap
- 2 à 3 el zure room
- 3 à 4 el XAVIES’ Pure Toasted Nuts & Seeds
- olijfolie
- versgemalen zwarte peper en grof zeezout
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de zoete aardappel in schijfjes van ongeveer een halve centimeter dik. Wrijf deze in met wat olijfolie, versgemalen zwarte peper en grof zeezout, leg ze verspreid op een bakplaat en rooster ze in 15 minuten gaar in de oven.
Snijd de komkommer in de lengte in 4 en verwijder de zaadlijsten. Snijd elk stuk nogmaals in de lengte in 3 en vervolgens in kleine blokjes. Snijd ook de appel in heel kleine blokjes.
Schep de komkommer om met de appel, bieslook, chilipeper, tuinkers, het citroensap, 1 tl olijfolie en versgemalen zwarte peper en grof zeezout.
Laat de schijfjes zoete aardappel een beetje afkoelen en stel dan de hapjes samen: Beleg een schijfje zoete aardappel met wat komkommersalade, een toefje zure room en bestrooi tot slot met wat granola.