Açai besjes zijn dé kleine krachtpatsers uit Zuid-Amerika die je ongetwijfeld al eens voorbij hebt zien komen op Instagram, vooral in die kleurrijke smoothiebowls. Maar wat maakt ze nu zo bijzonder?
Eigenlijk zijn het bessen boordevol antioxidanten, vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine A en C, calcium en ijzer. En dat allemaal verpakt in een klein, paars besje vol power.
Waar komen açai bessen vandaan?
De açai bes groeit aan de hoge palmboom Euterpe Oleracea, die je vooral terugvindt in de tropische regenwouden van Midden- en Zuid-Amerika. Al duizenden jaren eten de lokale bewoners deze bessen. En ze weten wat goed voor hen is!
Om de bessen lang houdbaar te maken en hun voedingsstoffen te bewaren, worden ze meteen na het plukken voorzichtig gevriesdroogd en tot poeder vermalen. Zo komt de volle kracht van de açai bij jou thuis terecht.
Hoe gebruik je açai poeder?
De populairste manier is natuurlijk in een smoothiebowl: fris, fruitig en vol voedingsstoffen. Bij XAVIES’ zijn we er ook fan van en verwerkten we het in een heerlijke smoothie bowl die makkelijk thuis te maken is.
Wil je zelf experimenteren? Ontdek hier ons receptje en geef je ontbijt een paarse powerboost!