Een salade vol kleur en smaak: parelcouscous met langzaam geroosterde tomaatjes, romige feta, geroosterde pijnboompitten en een frisse citroendressing. Afgewerkt met XAVIES’ Pure Toasted Nuts & Seeds voor die extra crunch. Ideaal als snelle lunch of als smaakvol bijgerecht bij een zomerse maaltijd.
Dit heb je nodig
- 200 g parelcouscous (spelt)
- 500 g kerstomaten, gehalveerd
- 1 el olijfolie
- 1/2 el honing
- 1/2 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1/2 tl gedroogde tijm
- 75 g verkruimelde feta
- 75 g pijnboompitten
- Een handvol verse kruiden (peterselie, bieslook, oregano..)
- Een handvol jonge bladspinazie, in reepjes
- XAVIES' Pure Toasted Nuts & Seeds
Voor de dressing:
- 3 el citroensap
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el honing
- 2 teentje look, geperst
- 1/4 tl zout
- 1/4 tl peper
- 125 ml extra vierge olijfolie
Zo maak je 't klaar
Verwarm de oven voor op 150 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Meng de kerstomaatjes met olijfolie, honing, knoflookpoeder, zout en tijm en leg ze op de bakplaat. Rooster ze ongeveer anderhalf uur in de oven en schep om de 30 minuten even om.
Kook ondertussen de parelcouscous beetgaar volgens de verpakking. Giet af en spoel met koud water, zodat de korrels mooi loskomen. Rooster de pijnboompitten in een droge pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin zijn.
Klop alle ingrediënten voor de dressing samen tot een glad geheel. Meng in een grote slakom de couscous met de geroosterde tomaatjes, spinazie, feta, pijnboompitten en verse kruiden. Sprenkel de dressing erover of serveer apart.
Werk af met een handvol Pure Toasted Nuts & Seeds voor die heerlijke crunch.
Tip 🌸